Over Mindfulness in Maarssen

Mindfulness in Maarssen heeft een missie om iedereen die de behoefte heeft, de kans te geven om Mindfulness in hun leven te integreren. Hiervoor bieden we de wereldwijd gestandaardiseerde Mindfulness Based Stress Reductie training aan. Dit is een training in cursusvorm die 8-weken duurt. Voor mensen die daarna de verdieping in willen gaan is er de Compassietraining. Eveneens een 8-weeks programma.

 

Buiten de cursussen om organiseert Mindfulness in Maarssen maandelijks oefenochtenden en themalessen.

Voor mensen die daarna de verdieping in willen gaan is er de Compassietraining. Eveneens een 8-weeks programma. Buiten de cursussen om organiseert Mindfulness in Maarssen maandelijks oefenochtenden en themalessen.

 

 

 

OverEdward Maitimo

Mindfulness trainer/coach, Hartcoherentiecoach, 

Cognitieve Fitness trainer, Brain Managementcoach

 

Mindfulness trainingen eworden door Edward Maitimo verzorgd. Edward is een gecertificeerd Mindfulness trainer en aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Hij verzorgd de trainingen voor de ADF Stichting (Angst, Dwang en Fobie).

De achtergrond van zijn meditatietraining stamt uit een verleden van ruim 35 jaar oosterse krijgskunst, waarin hij de mogelijkheid kreeg om van vele grootmeesters onderricht te krijgen in oosterse filosofie en spiritualiteit. In 2008 besloot hij om als zelfstandige zijn werkzaamheden, die sinds 1996 gericht zijn op management- en opleidingsvraagstukken binnen het bedrijfsleven, te combineren met zijn kennis over en ervaring in het mediteren. In de Mindfulness traditie ontving Edward lessen van vooraanstaande trainers, David Dewulf (arts en oprichter van Mindfulness België), Trish Bartley (grondlegger van Mindfulness for Cancer - Bangor University Wales) en Michael Carroll (bekend van de boeken Mindful leiderschap en Mindful aan het werk). Naast Mindfulnesstrainer is Edward actief als Stress reductie Hartcoherentiecoach en ontwikkelde hij samen met Perry Coppiëns de methode Cognitieve Fitness, een methode die inmiddels landelijk door vele GGZ-instellingen is geïntroduceerd.

 

 

Edward Maitimo met Tara Brach, een wereldwijd zeer gerespecteerde  klinisch psychologe, die als meditatietrainer furore maakt door al jaren haar boodschap van Mindfulness en Compassie op een zeer aardse en prettige manier te verspreiden. Tara is één van de grote inspiratiebronnen van Edward. Meer informatie over Tara Brach: www.tarabrach.com