Ervaringen van deelnemers


De 8-weekse mindfulness training van Edward is echt een cadeautje. Edward heeft de gave om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Voor mij was dat heel belangrijk. En ik denk ook voor mijn studiegenootjes. We volgden de training namelijk bij de ADF stichting in Driebergen, de cliëntenorganisatie voor mensen met angst- of dwangklachten. Edward stemde de lessen heel goed op ons af.

Ik merk nu dat ik elke dag vaker momenten heb, dat ik besef dat ik 'hier en nu' ben en even niet in de toekomst of in het verleden. Dat ik even niet pieker of tob. Ik kan bijvoorbeeld heel bewust genieten van een lekkere kop koffie. Ik pak vaker een momentje om iets te doen wat mij energie geeft, bijvoorbeeld luisteren naar mijn eigen Spotify 'Feel good' afspeellijst. Of om even alle aandacht op mijn ademhaling te richten of een begeleide meditatie te luisteren.

En soms merk ik dat er écht ruimte is tussen stimulus en respons. Die ruimte waarvan ik wist dat ie er moest zijn, maar die ik - in situaties die voor mij een trigger zijn - maar niet zag of voelde. Die ruimte blijk ik nu soms wel te vinden. Dan weet ik mijn aandacht bewust te richten op mijn ademhaling. En dan ontstaat die ruimte. Die stap vooruit heb ik kunnen maken mede dankzij de cursus van Edward.

Voor mij is de cursus goud waard. En om in de flow te blijven, gun ik mijzelf dit voorjaar ook nog de compassietraining bij Edward. Zin in. :-)

Mariëlle Faas 


“De mindfulnesstraining verzorgd door Edward heeft mij veel gebracht.  Ik probeer meer in het nu te leven en laat mezelf minder meenemen door mijn gedachten . Met zijn rust, respect, warme aandacht en voorbeelden uit zijn eigen leven was Edward voor mij een inspiratiebron. De mail na elke les met daarin de stof die was behandeld  was zeer uitgebreid en zat vol informatie, tips en af en toe een mooi gedicht of een mooie spreuk.  Edward gaf mensen ook de mogelijkheid om buiten de lessen om vragen te stellen via mail of telefoon. Ik vond de lessen zeer goed  en met aandacht verzorgd en ik zou  iedereen  aanraden om deze cursus te doen”.

Marjolijn


Inspirerend vond ik jou lessen. Edward geeft zijn lessen op een positieve en open manier. Je merkt echt dat hij passie heeft voor het geven van Mindfulness lessen.
Ik heb erg veel geleerd en heb echt handvaten gekregen om beter met stress om te leren gaan en meer te kunnen genieten.
Ik hoop dat je nog lang met plezier Mindfulness cursussen zult blijven geven!
-Kitty W.-
 
 
Ik heb de basiscursus mindfulness bij Edward Maitimo gevolgd.
 
Ik zocht een cursus om mijnzelf beter in balans te brengen.
Na langdurige stresssituaties in mijn leven en een zware verlies in mijn familie voelde ik mij helemaal gebroken. 
Ik had steeds grotere concentratie problemen, voelde me altijd moe, neerslachtig en afwezig,
Ik lees veel psychologische en spirituele boeken. Ik vind daar mooie adviezen hoe je jouw levenskwaliteit kunt verbeteren en leren omgaan met stresssituaties en verlies. Uit de boeken leer je niet hoe je dit in de praktijk moet toepassen. Je kunt niet piano leren spelen door alleen maar boek lezen, dit geld ook voor mindfulness.
Bij mindfulness cursus worden veel verschillende, moeilijke levenssituaties behandeld. 
Er wordt heel duidelijk en concreet aangegeven hoe je beter kunt omgaan met deze situaties zonder jezelf te beschadigen. En als je al beschadigd bent, leer je hoe je kunt herstellen.
Er wordt geoefend met de meditaties en ademtechnieken.
Voor mij was het een uitdaging te werken in een groep, van nature ben ik introvert en stel me niet zo snel open (kwetsbaar op) voor de andere.
Ik vind het een heel mooie ervaring om in een groep te werken. Je leert veel van de andere. Jij ziet hoe kwetsbaar mensen zijn en dat geldt voor iedereen. Je bent hier niet alleen in. 
Je leert te zorgen voor jezelf en mild zijn voor jezelf en voor de andere.
 
Edward is een getalenteerd, zeer spiritueel mens met Indonesische wortels.
Psychologie en Oosterse wijsheid is zijn passie.
Hij kan heel warme en vertrouwelijke sfeer creëren bij zijn lessen, waar je jezelf absoluut thuis voelt. 
 
Ik wil heel graag een vervolgcursus bij Edward volgen, die zijn gericht op compassie en zelfcompassie.
-Ira-