Mindfulness 8-weekse basiscursus mbsr

 

Mindfulness based stress reductie training

 

Het effect van een Mindfulness-training is in een groot aantal onderzoeken wetenschappelijk bewezen.  De methode MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), 30 jaar geleden ontwikkeld door John Kabat-Zinn die het heeft gebaseerd op een eeuwenoude oosterse wijsheid, is onder andere zeer effectief bevonden bij burn-out, spanning en chronische pijn. 

 

Inmiddels wordt Mindfulness gebruikt door diverse coaches, trainers, psychologen en psychiaters en biedt het steun aan enorm veel mensen.

Het programma is opgebouwd uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. 

Tijdens deze bijeenkomsten worden alle elementen van Mindfulness aangeleerd middels diverse fysieke en meditatie-oefeningen die inzicht geven in gedachtepatronen en automatische reacties. De deelnemers krijgen momenten van reflectie en leren dat ze altijd een keuze hebben voor effectieve gedachtes en reacties. Het betreft uiteindelijk een verandering van denken. Aangezien we al sinds onze jeugd op een bepaalde manier denken en hier helemaal niet van bewust zijn, gaat het hier niet om een makkelijk proces. Het heeft oefening en tijd nodig. Dit is ook de reden om de lessen over meerdere weken te verspreiden, met een verplichting voor de deelnemer om met de oefeningen dagelijks aan de slag te gaan.

 

Het effect van de MBSR-training kan uiteindelijk zeer groot zijn. Zo wordt het over de hele wereld met succes toegepast bij mensen met chronische pijn of ongeneeslijke ziektes. Deze mensen leven zowel mentaal als lichamelijk men minder pijn, door Mindful met de situatie om te gaan.

 

Kosten: 4 maandtermijnen van €60,- of €230,- in één keer

 

Bij de prijs inbegrepen:

  • Minfulness werkboek (t.w.v. €19,95)
  • Audiobestanden
  • Wekelijkse e-mail met extra naslagwerk
  • Geheel verzorgd inclusief koffie, thee en een aangeklede warme omgeving 

 *Vraag bij je werkgever na of het mogelijk is om dit van je studiebudget bekostigd kan worden. 

 

In vakantieperiodes wordt met de groep afgestemd welke dagen alle deelnemers beschikbaar zijn 

 

Wil je eerst kennismaken, kom dan naar een introductieles.

 

 


Inschrijfformulier voor de 8-weekse Mindfulnesscursus


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.